Мерія взяла "транспортну" рекламу у свої руки



Фото trialmedia.kiev.ua
Київська мерія вирішила ускладнити процедуру розміщення реклами на муніципальному транспорті, зобов'язавши фірми погоджувати кожне замовлення з цілою низкою структур КМДА.

Учасники ринку вбачають у цьому бажання чиновників контролювати грошові потоки в даній сфері й одержувати винагороду за створення преференцій окремим компаніям, пише "Деловая столица".

Головною відмінністю нових правил (були підписані мером Леонідом Черновецьким ще 24 грудня минулого року, але і досі не оприлюднені) є вимога погоджувати кожне замовлення не тільки з балансоутримувачем - КП "Київпастранс" або КП "Київський метрополітен", але і з двома управліннями КМДА та з комісією з реклами при міськадміністрації.

За словами співрозмовника видання з мерії, відтепер фірма, яка бажає розмістити носіїв реклами на транспортних засобах міських комунальних підприємств, зобов'язана спочатку звернутися до ГУ реклами КМДА, яке направить заявку в ГУ транспорту. Те у свою чергу повинне погодити проект із балансоуримувачем і подати його на розгляд комісії з реклами при КМДА.

"Якщо остання винесе позитивний вердикт, то ГУ реклами надасть профільній фірмі дозвіл укласти тристоронній договір з балансоутримувачем і ГУ транспорту мерії", - пояснив співрозмовник.

Крім того, згідно з документом комунальні підприємства будуть змушені перераховувати 40% надходжень від реклами в спецфонд міського бюджету, тоді як раніше вони могли використовувати 100% цих коштів.

За інформацією директора одного з рекламних агентств Сергія Хоменка, одержання всіх погоджень для появи реклами на рухомому складі комунального підприємства тепер може затягтися на довгі місяці.

А подальший перерозподіл фінансових надходжень позбавить КП мотивації активно співпрацювати з рекламодавцями.

Підтримує цю думку і глава Української незалежної експертної комісії з питань реклами Олександр Ткаченко. Він переконаний, що впровадження нових правил приведе лише до відтоку рекламодавців, унаслідок чого не виграють ні комунальні підприємства, ні бюджет.

Водночас Ткаченко вважає, що таким чином керівництво мерії бажає бути в курсі обігу даного сегмента ринку, контролюючи кожне розміщення реклами на транспорті, і просувати інтереси окремих компаній, які зможуть швидко одержувати необхідні позгодження.

Голова Держкомпідприємництва Віталій Апостолов каже, що відповідне розпорядження КМДА суперечить закону про рекламу, тому вже звернувся в міську прокуратуру з проханням опротестувати це розпорядження.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ