"Фольк-Відлуння" – діалог народних і сучасних майстрів



Ікона "Символи Віри", 19 століття
18 лютого відбудеться відкриття виставки мистецького проекту "Фольк-Відлуння". У галереї "Дукат" будуть представлені твори знаних народних майстрів Марії Примаченко, Григорія Ксьонза, Надії Білокінь та Марії Галушко поряд з творами сучасних митців.

За словами організаторів, ідея проекту на перший погляд є зухвалою, оскільки покликана спровокувати віртуальний діалог між полотнами різного часу та традицій.

Однак вона має під собою серйозне підґрунтя, адже ще на початку ХХ сторіччя професійні художники взяли на озброєння художній арсенал виразних в емоційному плані народних картин та ікон.

Чистота та неудавана щирість, експресія та емоційність народної ікони чи провінційного  портрету надовго стали орієнтирами для нових течій в мистецтві, вплинули і на становлення  авангарду. Однак і саме народне мистецтво зазнало низки видозмін.

За словами організаторів, нова виставка - це прагнення прослідкувати народження авторської тлумачення сюжетів та образів, що сягають своїми коренями фольклорної культури.

Виставка  працюватиме щоденно з 19 лютого до 17 березня з 11.00 до 19.00 у галереї "Дукат", що на вул. Грушевського, 4.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ