Столична влада вирішила ліквідувати Будинок актора?



Фото content.foto.mail.ru

Один із провідних культурних закладів столиці - Будинок актора виселяють із приміщення, яке він займає вже впродовж 30 років.

Так, на адресу Будинку актора надійшов лист за підписом виконуючого обов'язки заступника начальника управління охорони пам'яток культурної спадщини КМДА Сергія Новгородського про припинення дії терміну оренди.

Про це розповіла провідний методист Будинку актора Ірина Коберник, повідомляє ПРО.

"КМДА не вважає потрібним існування такого мистецького закладу, з яким пов'язані імена Н.Ужвій, О.Кусенко, Є.Мірошніченко, Б.Ступки, А.Роговцевої, Б.Которовича, О.Єфремова, К.Лаврова, М.Ульянова, Ю.Щербака, О.Басистюк, Р.Недашківської,  Н.Матвієнко,  та багатьох-багатьох інших акторів, режисерів, художників, драматургів, співаків, музикантів України, Росії, Великобританії, США, Чехії, Польщі, Іспанії, Італії, Німеччини", - сказала Коберник.

Заздалегідь керівництво Будинку актора про припинення дії договору оренди ніхто не попередив. Таким чином всі заплановані на вже березень концерти та вистави за участю виконавців із Великобританії, Німеччини, Італії, Монте-Карло, Луганська, Одеси, Санкт-Петербурга, Львова, Хмельницького залишаються під загрозою зриву.

За словами Коберник, КМДА вже вкотре приймає рішення не лише на шкоду культурному розвитку столиці, але й на підрив ділового та культурного іміджу столиці в очах закордонної  культурної еліти.

Нині провідний методист Будинку актора готує листа на ім'я Віктора Януковича та планує провести прес-конференцію з приводу виселення та фактичної ліквідації Будинку актора з культурного простору столиці.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ