У бараках на вулиці Промисловій згоріли троє будівельників


У суботу о близько 1 години ночі сталася пожежа в одноповерховій будівлі по вул. Промисловій, 4 (Голосіївський район), яка забрала життя трьох людей.

Горіло приміщення будівельно-інвестиційної компанії ТОВ "Євротехнологія" на території ВАТ "Київське рибне господарство", повідомляє прес-служба МНС.

За десять хвилин перші підрозділи рятувальників прибули на місце події. Вогнем були охоплені два дерев'яних бараки обшиті металевими листами, які стояли практично поруч.

Загальна площа пожежі складала близько 500 квадратних метрів. Існувала загроза розповсюдження вогню на поруч розташований склад.

Неподалік від пожежі вогнеборці помітили чотирьох чоловіків, які кутались під ковдрами. Вони повідомили, що у вогні залишилось ще троє їхніх товаришів.

За отриманою інформацією в сусідньому складі зберігались балони з киснем та легкозаймисті речовини, тому перш за все необхідно було не допустити поширення пожежі на поруч розташований склад.

Вогнеборцям вдалося винести зі складу 12 кисневих балонів. Від температури вони встигли нагрітися.

О 3.05 пожежу було локалізовано, ще півгодини знадобилось вогнеборцям щоб повністю ліквідувати пожежу.

Внаслідок пожежі вогнем повністю знищено дві одноповерхові будівлі (бараки).

Під час розбирання та проливання конструкцій бараків, вогнеборці знайшли обгорілі останки трьох чоловіків.

У гасінні пожежі брали участь 60 вогнеборців з восьми столичних пожежно-рятувальних частин. Було задіяно 12 одиниць основної та спеціальної пожежної техніки. На місці працювала оперативна група Головного управління МНС у Києві, пожежна лабораторія, міліція. Причина пожежі та збитки з'ясовуються.

Як з'ясувалося ТОВ "Євротехнологія" використовувала одноповерхові будівлі під помешкання своїх працівників. В  однієї з них проживало семеро чоловіків, всі родом з Рівненської області.

Тут було обладнано кухню та декілька приміщень для проживання з двоярусними ліжками, для обігріву використовувались обігрівачі.

За попередньою інформацією одного з чоловіків що встиг врятуватися, у вечері він прокинувся, щоб вимкнути світло, а його друзі на цей момент спали. Відчувши запах диму, для перевірки він відчинив двері з кімнати. З коридору його одразу обдало чорним димом та жаром, а потім вимкнулось освітлення.

Чоловік почав кричати та будити інших. У темноті четверо з них вибрались через вікна, двоє - так і залишились у ліжках, ще один їхній колега відпочивав у іншій кімнаті.

За словами чоловіків вони хотіли повернутись та врятувати інших, навіть застосували вогнегасники, але вогонь на той момент дуже швидко поширився по дерев'яних конструкціях бараку. 

За попередньою інформацією загиблими виявились чоловіки віком 26, 36 та 51 років, які працювали на будівництві.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ