У Києві створять міський комітет доступності


Київська влада зініціювала низку заходів з метою виконання міської програми "Безбар'єрне середовище", створеної в рамках загальнонаціональної програми забезпечення безперешкодного життєвого середовища для осіб з обмеженими фізичними можливостями "Безбар'єрна Україна".

Зокрема, було утворено Київський міський комітет доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об'єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, повідомляє прес-служба КМДА.

Крім того, затверджено план заходів, спрямованих на забезпечення їх вільного доступу до об'єктів житлово-комунального та громадського призначення, транспортної інфраструктури, поліпшення вулично-дорожньої мережі та елементів благоустрою міста.

Члени міського комітету доступності виконуватимуть свої обов'язки на громадських засадах, а очолить його перший заступник голови КМДА Ірена Кільчицька.

Головним завданням міського комітету доступності є сприяння розвитку середовища життєдіяльності маломобільних груп населення шляхом подання пропозицій центральним та місцевим органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам та організаціям міста.

Окрім того, комітет має право організовувати конференції, семінари, наради та слухання, залучати до своєї роботи спеціалістів місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, а також незалежних експертів.

Про проведену роботу комітет звітуватиме двічі на рік, до 20 червня та до 20 грудня, перед громадською радою Мінрегіонбуду.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ