Малеча у дитсадках столиці знову недоїдає



Фото www.mr7.ru
Останнім часом меню тих, хто відвідує дитсадки, стало набагато гіршим -  діти не бачать м'яса і риби, а батьки потай купують цукор.

Неофіційно чиновники говорять, на харчування просто немає грошей, пише "Сегодня".

І це незважаючи на те, що наприкінці грудня чиновники обіцяли налагодити постачання  їжі малятам.

До того ж, за інформацією видання, якщо раніше проблема була лише в Солом'янському і Святошинському районах, то тепер і в Дарницькому.

Начальник Головного управління освіти Віра Горюнова запевняє, що "з харчуванням все добре".   

Тим часом батьки б'ють на сполох - відсутність у раціоні м'яса може позначитися на здоров'ї дошкільнят. З меню зникають також риба, цукор і навіть масло, тож дітей годують лише ячною кашею. Водночас платити батькам доводиться стільки ж, як і раніше.

За словами завідуючої дитсадком №809 Раїси Станіславської, останнім часом їхнє меню дійсно збідніло, але чиновники замість постачати продукти кажуть, що відсутність харчів пов'язана  з "якимись проблемами з тендерами по закупівлі".

Однак Станіславська запевняє, що діти не голодують: "На сніданок їли гречану кашу з булочкою, на обід - борщ, вермішель з овочами і яєчні котлети, а на вечерю - вінегрет".

В інших районах столиці ситуація не краща. За словами Тетяни, син якої відвідує школу-дитсадок "Лыбидь", що в Солом'янському районі, раніше давали хоч рибні котлети, зараз же годують діток картоплею.

Батьки воліли б самі купувати додаткові продукти, але в садках кажуть, що це заборонено санітарними нормами, тому в деяких садках батьки змушені потай приносити цукор.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ