"Київпастранс": напруження в колективі пов’язане з боргами по зарплаті


КП "Київпастранс" заявляє, що протягом 2009 та на початку 2010 років склалась напружена ситуація у трудових колективах, яка пов'язана із заборгованістю по виплаті заробітної плати.

Так, станом на 1 лютого 2010 року заборгованість по виплаті заробітної плати працівникам за листопад-грудень 2009 року та січень 2010 року складає більше 40 мільйонів гривень та по обов'язковим платежам близько 70 мільйонів гривень, повідомляє прес-служба КМДА.

Основною причиною, на думку керівництва, є те, що "Київпастранс" єдиний перевізник, який в повній мірі виконує закони про міський електричний транспорт та про автомобільний транспорт, забезпечуючи перевезення пільгових категорій пасажирів.

У Києві таких громадян постійно проживає близько 800 тисяч.

Так, в 2009 році підприємством надано послуг по перевезенню пільгових категорій громадян на суму  394,9  мільйона гривень, з них за пільгами наданими державою - 228,1 мільйона гривень. 

Проте,  з бюджетів у 2009 році  на компенсацію пільгового проїзду громадян було виділено лише 46% від загальної вартості наданих послуг: з  Державного бюджету - 79,5 мільйона гривень, а решта 105 мільйонів гривень з міського бюджету.

Крім того у 2008 році недофінансування з бюджету за пільгове перевезення пасажирів склало близько 30 мільйонів гривень.

Таким чином, результатом фінансової діяльності підприємства за 2009 рік є збиток, який складає близько 189 мільйонів гривень. Саме це, за інформацією "Київпастрансу" й не дало змоги своєчасно вийти із "боргової ями" по заробітній платі.

Водночас повідомляють на підприємстві, що хоча на сьогодні бюджет Києва на 2010 рік не прийнято, мер міста прийняв рішення про виділення 40,9 мільйона гривень для погашення існуючої заборгованості із виплати заробітної плати.

На думку, профспілок, це дасть можливість спрямувати кошти на придбання паливно-мастильних матеріалів, автошин, акумуляторів та інших витратних матеріалів.

Водночас, запровадження при цьому антикризової програми, розробленої підприємством за погодженням з профспілковим комітетом, дозволить збільшити обсяги перевезень на 10-15%, тобто щоденно на лінію вийде додатково 40 тролейбусів, 30 автобусів, які працюють у звичайному режимі руху, та відповідна кількість трамвайних вагонів.

Як повідомлялося раніше, столичні водії автобусів і тролейбусів заявили про намір страйкувати через невиплату зарплати з жовтня.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ