У столиці знову вирубують парк



Фото Ігоря Луценка
Депутат Київради від Блоку Кличка Валерій Карпунцов звернувся до прокуратури та до правоохоронних органів з проханням терміново втрутитись у несанкціоновану вирубку дерев в парку "Покал" в Голосіївському районі.

Про це він заявив у четвер, повідомляє прес-служба депутата.

"Парк "Покал", територія якого становить 38,3 га визначено та внесено до зелених зон загального користування. Відповідно до пункту 6 "Програми розвитку зеленої зони до 2010 року" - забороняється будь-яке будівництво на територіях зелених насаджень, парків та урочищ", - сказав Карпунцов.

Він також звернувся з проханням до Київської природоохоронної прокуратури з‘ясувати законність дій, які розгорнулись довкола парку "Покал", оскільки наразі відсутня уся інформація про передачу цієї території.

"Зважаючи на те, що роботи проводяться з поспіхом, лише за один день було зрубано близько 2 га зелених насаджень, можна констатувати факт незаконності дій, які грубо порушують природоохоронне законодавство. У мене є підозра, що необхідних документів, які б підтверджували легальність вирубки дерев не існує", - сказав Карпунцов.

Він наголосив, що Київська влада своїми діями завдає значної шкоди громаді Києва, адже ще трохи і Киї перетвориться на суцільні торгівельно-розважальні центри, паркінги та торгові павільйони.

"Я закликаю окремих посадових осіб перестати займатися фінансуванням своїх інтересів. Досить спекулювати на тому, що по праву належить киянам. Не змушуйте своїми підступними вчинками вдаватися до радикальних дій", - сказав депутат.

Він нагадав, що у зв'язку з останніми кричущими випадками вирубки дерев, Блок Кличка вніс на розгляд сесії Київради проект рішення стосовно накладення мораторію на вирубку зелених насаджень.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ