Як отримати компенсацію за зламану руку чи ногу?



Фото telegraf.in.ua
Лише за останній тиждень через неналежне прибирання снігу у столиці у травмпунктах опинилося 1,5 тисячі осіб, ще стільки ж із середини грудня були госпіталізовані. Нині влада обіцяє компенсувати збитки мешканців від переломів та забиттів.

Отримати гроші можливо, але дуже непросто, пише "Сегодня".

За словами першого заступника голови КМДА Анатолія Голубченка, компенсацію виплачуватимуть тільки за позовною заявою.

"Потрібно звернутися в суд, який і визначить розмір нанесеного матеріального збитку. Але я порекомендував районній владі перш ніж йти в суд як відповідачеві зустрітися з потерпілими. І якщо стане очевидно, що їхня провина доказова, йти на мирову і платити бюджетні гроші. Буде суперечка - тоді потрібно рішення суду", - сказав Голубченко.

Він наголосив, якщо мешканець, наприклад, отримав перелом шийки стегна, на лікування якого потрібно не менше 30 тисяч гривень, - необхідно написати заяву на ім'я мера з проханням виділити матеріальну допомогу.

За інформацією видання, райони готові до звертань. Заступник голови Шевченківської РДА Петро Пантелєєв каже, що у бюджеті будуть гроші на компенсації, але нині треба доопрацювати механізм їхнього одержання.

"Зараз ми думаємо, куди люди повинні звертатися з копією позову -  у Call-центр, управління ЖКГ району чи в ЖЕК. Але як доказ потрібно пред'явити медичні довідки і чеки з аптеки", - сказав Пантелєєв.

Юрист Роман Марченко радить заручитися показаннями свідків, на очах яких ви послизнулися, та сфотографувати місце травми. Однак, запевняє, що розраховувати на величезні компенсації не варто.

Як відомо, раніше Голубченко доручив районним адміністраціям компенсувати збитки від забитих місць і переломів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ