Кличко вимагає заборонити приватизацію книгарень та бібліотек


Блок Віталія Кличка вимагає від Київради прийняти рішення, яке заборонить приватизацію та перепрофілювання приміщень книжкових магазинів, бібліотек та інших закладів культури столиці.

Про це заявив Віталій Кличко, коментуючи спробу рейдерського захоплення приміщення книгарні "Сяйво", повідомляє прес-служба депутата.

"Ситуація із "Сяйвом" демонструє розуміння нинішніми очільниками міста того факту, що владарювати в Києві їм залишилось недовго. Тому вони хочуть розпродати якомога більше об'єктів комунальної власності", - вважає Кличко.

Непрозорий конкурс, проведений у Шевченківській РДА з продажу книгарні, її рейдерське захоплення та спотворення майна є свідченням "цинічного нищення столичною владою об'єктів культури в Києві задля вдоволення власних фінансових інтересів", переконаний депутат.

"Подібні ситуації демонструють загальне ставлення діючої влади на чолі з Леонідом Черновецьким до закладів мистецтва та їх представників. Нині закон, який би мав захищати інтереси громадян, не діє, і беззахисні заклади мистецтва лишаються сам на сам із озброєними рейдерами", - сказав Кличко.

Він наголосив, що Блок Кличка ще з 2006-го року протидіє намаганням "окремих представників команди Черновецкього приватизувати приміщення книгарні".

"Ми підготували проект рішення, яке забороняло приватизацію книгарень "Сяйво" та "Знання". Тоді столична влада наш проект проігнорувала. Я сподіваюся, що сьогодні за допомогою прокуратури та правоохоронних органів, які втрутилися в ситуацію, ми зможемо захистити книгарню "Сяйво" від рейдерів", - наголосив Кличко.

"Українська правда. Київ" 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ