БЮТ проти того, щоб бомжів і алкоголіків лікували окремо від інших


Фракція БЮТ у Київраді заявляє, що розміщення хворих у Київській міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги розподіляється не за діагнозом, а за соціальними статусом пацієнта.

У цій лікарні, куди терміново звозять людей карети "швидкої" зі всього Києва, до цього часу існує спеціальний 9 поверх для лікування бездомних та людей, яких госпіталізовано під дією алкоголю, повідомляє прес-служба БЮТ.

За словами, працівників лікарні, навіть медичні працівники потрапляють туди на роботу, як на покарання.

"Бездомні люди не мають грошей заплатити за ліки та людське утримання в лікарнях. Але ж вони не втрачають від цього надане їм конституцією право на отримання медичної допомоги: дотримання санітарних норм у лікувальному приміщенні, соціальний захист від влади, належний догляд як пацієнта", - заявив бютівець Олексій Давиденко.

За його словами, це відділення швидше асоціюється з дев'ятим колом пекла, ніж із лікувальним закладом.

"Дев'ятий поверх лікарні швидкої допомоги - став підтвердженням всекиївського занепаду, аморальності та дискримінації. Мер Леонід Черновецький, який на словах опікується самотніми та бездомними киянами, вже протягом 4 років забуває про цих людей і під час лютих морозів, і під час ремонтів медичних закладів столиці", - сказав Давиденко.  

Він нагадав, що Черновецький, який одноразово з'явився у Київраді під час "вимушеного звіту замилював очі новозбудованими медичними закладами столиці".

"Звісно, з точки зору банкіра новобудови - це вигідні і необхідні проекти для відмивання коштів. Але чи не логічніше було б у кризовий час вкласти значно меншу суму у реконструкцію існуючих закладів лікування, стан яких межує зі станом сараїв для худоби?", - запитав Давиденко.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ