"Київзеленбуд" впорядкує 18 буферних парків


Генеральний директор КО "Київзеленбуд" Олександр Козловський обіцяє упорядкувати найближчим часом 18 буферних парків у столиці.

Про це він заявив у коментарі муніципальній газеті "Хрещатик".

"Насамперед (впорядкуємо) парк відпочинку "Біличі", "Святошин", "Мир", "Катеринівка" у Святошинському районі; парк "Виноградар" -  у Подільському; "Голосіївська балка" та "Урочище Володарське" -  у Голосіївському; "Парк дружби народів", "Здоров'я" та "Перемога" -  у Деснянському; парк на вулиці Олекси Довбуша; парки "Берізка", "Веселка" -  у Дніпровському; парки "Пуща-Водиця", "Берізка Шевченка", "Каланчевський" - на Оболоні, та "Харківський", що у Дарниці", - сказав Козловський.

Він пояснив, що буферний парк - це впорядкована частина території лісу населеного пункту, розташована на межі міста з лісом, призначена для вільного короткочасного відпочинку.

Такий лісопарк організовується шляхом поступової реконструкції певного ландшафту, що максимально зберігає існуюче природне середовище.

"Ці парки мають бути місцем для туризму у вихідний день, для прогулянок, для тихого і активного відпочинку на пляжі або водних станціях, для рибальства, лижного спорту, збору ягід та грибів і так далі", - сказав Козловський.

Він також наголосив, що з часом території буферних парків обладнають спортивними майданчиками, водними станціями, закладами громадського харчування, туалетами, стежками та дорогами, архітектурними формами для підвищення комфорту відпочинку.

Наразі, за його словами, "Київзеленбуд" робить проекти землеустрою чотирьох парків -"Виноградаря", "Партизанської слави", на вулиці Довбуша та парку-відпочину "Біличі".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ