Столична влада вже готується до весняної повені


З 1 лютого фахівці Головного управління з  питань надзвичайних ситуацій КМДА проводять постійний моніторинг за проходженням водопілля у столиці.

Зокрема, розгорнуто пости спостереження за рівнем води у Дніпрі, повідомляє прес-служба КМДА.

Крім того, перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко дав доручення районним адміністраціям та комунальним службам міста обстежити усі зливоприймачі та скласти графіки їх очищення.

Водночас районні держадміністрації, підприємства ВАТ "Київводоканал", КК "Київавтодор", ДКП "Плесо", ВАТ "Укртелеком", АЕК "Київенерго", ВАТ "Київгаз" уточнюють плани дій з підготовки пропуску весняної повені, визначають джерела матеріального і фінансового забезпечення.

Головне управлінням з питань надзвичайних ситуацій КМДА складає карти-схеми зон можливого затоплення з визначенням об'єктів життєзабезпечення населення, транспорту, енергетики, зв'язку, які можуть зазнати негативного впливу природних явищ.

Нині встановлюється нагляд за найбільш небезпечними об'єктами, проводить спостереження за розвитком меж затоплення; здійснюють оперативні заходи щодо захисту населення і зменшення збитків господарству.

Також організовуються оперативні штаби із визначення відповідальних осіб, порядок і регламент зв'язку, інформування, оповіщення громадськості у разі виникнення надзвичайних ситуацій та виконанням робіт з ліквідації наслідків проходження повені.

Приводяться у готовність гідрометричні споруди, прилади, пристрої та обладнання на водомірних постах, а також плавзасоби для здійснення гідрологічних спостережень під час повені.

Перевіряється стан і готовність водогосподарських, гідротехнічних споруд, ставків та об'єктів забезпечення життєдіяльності населення, у тому числі мостів, тунелів, ліній зв'язку та електромереж, теплоцентралей, трубопроводів, які знаходяться в зоні впливу шкідливої дії льодоходу і вживаються необхідні заходи для забезпечення їх готовності до пропуску весняної повені.

На випадок погіршення якості води в річці Дніпро готується до роботи плавуча насосна станція "Роса-300", а також створюються резерви матеріально-технічних, паливно-мастильних та будівельних матеріалів, приводяться в готовність наявні сили та засоби для ліквідації наслідків затоплення.       

Як  повідомили в Головному управлінні з питань надзвичайних ситуацій, на зменшення можливого рівня води у Дніпрі і строків його формування впливатиме, як і раніше, робота Київської та Канівської ГЕС та режим заповнення Київського водосховища.

Станом  на сьогодні, вільний об'єм водосховища за умови правильного ведення режимів його роботи дозволить забезпечити пропуск водопілля без негативних наслідків для столиці.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ