У "Київенерго" кажуть, що трирічна дитина впала не в їхній люк



Фото sfotografirovano.com

Фахівці компанії, які перевірили інформацію про випадок падіння дитини у відкритий  люк 9 лютого біля будинку по вул. Н.Ужвій, 10,  повідомляють , цей люк не належить "Київенерго".

Водночас на відстані 5 метрів від нього знаходиться прохідний канал теплотраси, в якому проходять мережі "Київенерго", проте, камера (або в народі - люк) цього каналу перевірена, вона закрита та знаходиться під замком, повідомляє прес-служба компанії.

"Щодо іншого випадку попадання людини у відкритий люк. Компанія не буде коментувати будь-які заяви, доки всі причетні органи достеменно не з'ясують обставини цього випадку", йдеться в повідомленні "Київенерго".

"Камери, що ведуть до підземних комунікацій, мають бути постійно закритими. Вони відкриваються при необхідності проведення ремонтних чи інших робіт. Згідно з правилами, при проведенні робіт відкрита камера обов'язково огороджується чи знаходиться під наглядом співробітника. Відповідальність за дотримання цих правил несе та організація, яка проводить роботи", - йдеться в повідомленні.

У "Київенерго" наголошують, що відкритий неогороджений люк - це правопорушення, проте дуже часто кришки камер просто викрадають.

"Це явище розповсюджене, дійсно є проблемою всіх  організацій, які мають на балансі підземні комунікації, в тому числі "Київводоканал", "Київенерго", "Київавтодор", служби зв'язку, житлово-експлуатаційні організації та інші.

На балансі "Київенерго" знаходиться 71929 тисяч камер, лише у 2009 році, за даними компанії, було викрадено 3246 кришок камер. Усі вони стовідсотково були замінені на інші та камери закриті.

"Наявність кришок люків, а також їх цілісність та місцевість біля них, регулярно перевіряється згідно з правилами та нормативами. Цим займається слюсар-обхідник згідно із розробленим графіком. Так, в житлових районах такий фахівець перевіряє кожну кришку як мінімум два рази на тиждень", йдеться в повідомленні.

Як тільки зафіксована крадіжка, кришка замінюється в той же день. До того часу біля цього місця повинна знаходитися людина, або встановлена помітна перехожим огорожа, або камера накривається важкорухомою плитою, повідомили в "Київенерго".

У компанії наголосили, що з крадіжками повинні боротися правоохоронні органи - посилити кримінальну відповідальність, проводити відповідну роботу із пунктами прийому металобрухту, куди ці кришки здають зловмисники. 

"Українська правда. Київ"

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ