Продавець вірусів "наторгував" на 3,5 роки в’язниці


Оболонський райсуд Києва засудив 23-х річного мешканця Київщини до 3,5 років ув'язнення за збут шкідливих програмних засобів для несанкціонованого втручання у роботу комп'ютерів та автоматизованих систем.

За інформацією прес-служби СБУ, на початку липня 2009 року співробітники CБУ затримали хлопця "на гарячому", коли він збував комп'ютерні диски з шкідливими електронними програмами на книжковому ринку "Петрівка".

Зловмисник систематизував інформацію на носіях за темами - для злому паролів, розсилки повідомлень з чужого комп'ютеру тощо.

За висновками спеціалістів Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, за допомогою програм, вилучених у торговця, можна було зруйнувати не лише паролі віртуальних гаманців користувачів мережі інтернет, а й складні системи захисту інформації - бази даних державних органів, бухгалтерські програми банківських установ.

Працівники  спецслужби вилучили диски з 8,5 тисяч "системних хробаків", "троянських програм" та вірусів, які стали речовими доказами у кримінальній справі.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ