ДАІ розставить на дорогах нові прилади відеофіксаціі



Фото www.autoweek.com.ua
Департамент ДАІ планує обладнати дороги України стаціонарною апаратурою фото-відеофіксації. На даний час в автоматичному режимі на автошляхах "працюють" 70 сертифікованих приладів.

Крім того, уже існує проект, яким визначено 5 тисяч місць розташування такої апаратури, повідомляє прес-центр ДАІ.

Нові прилади фіксуватимуть проїзд на червоний сигнал світлофора, виїзд на зустрічну смугу та перевищення швидкості. Отримана інформація буде оброблятися автоматично та надходити на сервер Державтоінспекції.

Застосування такої системи дасть змогу уникнути спілкуванню працівників ДАІ з водіями, що виключатиме корупційні дії, а також притягувати до відповідальності усіх без винятку порушників, не зважаючи на посадові привілеї.

У прес-центрі департаменту ДАІ наголошують, що для реалізації проекту необхідні значні кошти, тому "в ідеальному варіанті це станеться через один-два роки".

Водночас в ДАІ наголосили, що вони не відмовляється від приладів "Візир", які на даний час використовуються інспекторами ДАІ під час нагляду за дорожнім рухом та фіксації порушень Правил дорожнього руху.

Однак Державтоінспекція, реалізовуючи проект стаціонарних систем відеофіксації порушень ПДР, не планує більше закуповувати прилади "Візир".

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ