Черновецький вирішив заробити на телефонному зв’язку?


Київрада підготувала проект документа, що регулює правила благоустрою Києва, згідно з яким оператори зв'язку повинні погоджувати свої дії не тільки з Нацкомісією регулювання зв'язку, а і з КМДА.

Про це пишуть "Экономические известия" з посиланням на юридичний відділ "Київстару".

Зокрема, проект документа КМДА стосується розміщення телекомунікацій в об'єктах комунальної власності (встановлення базових станцій, закладання кабелів у будинках), що відповідно, повинне принести додаткові кошти в місцевий бюджет.

"Проект поширюється не тільки на старі об'єкти телекомунікацій, але і на нові, припускає збільшення кількості дозвільних документів при будівництві базових станцій", - заявили у "Київстарі".

За словами виконавчого директора профільної асоціації Wireless Ukraine Олега Соболєва, столична влада хоче ввести збір пайових внесків за розміщення сайтів (технічних майданчиків під антени) на об'єктах комунальної власності міста. При цьому оператори повинні будуть платити як за нові майданчики, так і за легалізацію вже існуючих.

За оцінках Соболєва, одноразовий пайовий внесок повинний скласти в середньому від 10 до 20 тисяч гривень за сайт.

Тобто якщо операторам доведеться легалізувати всі існуючі базові станції, то їм доведеться заплатити близько 30-60 мільйонів гривень. За інформацією видання, внески призначені для благоустрою міста.  

Крім того, за словами Соболєва, міська влада має на меті сприяти спільному використанню технічних майданчиків операторами.

"Ми будемо виступати за скасування прийняття цього документа, оскільки він суперечить чинному законодавству, покладаючи на КМДА функції інших державних органів (СБУ, НКРЗ, Державної інспекції зв'язку, Мінтрансу тощо)",- повідомили в одній з телекомунікаційних груп.


На думку затверджує голови НКРЗ, Київрада постаралася в себе побудувати маленьке НКРСЗ у рамках окремо узятого міста.

"Якщо інші міста і населені пункти будуть діяти по такому ж принципі, існування мережі загального користування буде під великим сумнівом. Безумовно, може бути місцева рада в чомусь і виграє, тому що збільшаться надходження, але в державному масштабі ми одержимо колосальний збиток",- підкреслив чиновник.

У зв'язку з розробкою цього проекту документа Національна комісія регулювання зв'язку прийняла рішення звернутися до Держкомпідприємництва, Мін'юсту, АМКУ з проханням не допустити накладання додаткових зобов'язань на операторів зв'язку Київрадою.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ