Голубченко рекомендує головам районів заплатити киянам за поламані руки-ноги



Фото altapress.ru
Перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко рекомендує головам РДА відшкодувати киянам збитки, пов'язаних з фізичними ушкодженнями через неприбраний сніг у столиці.

Про це він заявив під час нарадив мерії, повідомляє прес-служба КМДА.

За його словами, голови райдержадміністрацій та їх профільні заступники повинні зустрітися з киянами, які травмувалися внаслідок неякісного прибирання снігу, розглянути кожну скаргу та забезпечити відшкодування збитків, пов'язаних з фізичними ушкодженнями мешканців.

Крім того, Голубченко наголосив, що розмір перерахунку за січень, здійснений районами, буде переглянуто міською комісією.

"Ми домовились з кожним головою району, що перерахунки за неякісно надані послуги з прибирання снігу за січень будуть здійснені по кожному будинку. Але керівники районів ослухалися прямої вказівки мера і вчинили по-своєму. По факту виявилось, що лише половина киян отримала платіжки з перерахунком", - сказав він.

Голубченко дав доручення усім головам районів та начальнику Головного управління житлового господарства, який мав контролювати перерахунок, подати на розгляд акти, відповідно до яких здійснювався перерахунок та надати особисті пояснення з цього приводу.

"Крім того, ми створимо комісію, яка протягом лютого перевірить кожен складений акт і відповідність наданої районами інформації реальному стану дворів у січні", - сказв перший заступник голови КМДА.

У прес-службі КМДА наголосили, що у зв'язку з незадовільною роботою міських комунальних служб у січні, житловим організаціям міста було доручено провести перерахунок населенню плати за послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій за січень 2010 року.

За інформацією КП "Головний інформаційно-обчислювальний центр" та Головного управління житлового господарства міста, станом на 1 лютого загалом по Києву виконано перерахунок по 4 тисячах 405 будинках комунальної форми власності.

Розмір нарахувань за послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій загалом по місту було зменшено на  2 мільйони 927 тисяч гривень.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ