У сквері на Прорізній вже риють котлован


У середу зранку у сквері на Прорізній швидкими темпами розпочали рити котлован.

Такі дії суперечать запевнянням місцевої влади, що на місці скверу буде побудовано тільки літнє кафе без фундаменту, повідомляє громадська ініціатива "Збережи старий Київ".

Для протистояння таким протизаконним діям забудовника місцеві мешканці о 13.00 розпочнуть блокування будівельних робіт.

Окрім того, місцевим мешканцям стало відомо, що на 17.00 заплановані громадські слухання.

"Для унеможливлення їх фальсифікації, громадяни зберуться на місці будівництва о 16.00 для проведення власних слухань, що відображатимуть дійсну волю місцевої громади", - заявили активісти громадської ініціативи.

Як відомо, конфлікт між мешканцями і забудовником розгорівся в кінці січня 2010 року, коли забудовник встановив паркан на території скверу.

23 січня жителі та активісти розібрали паркан і віднесли його залишки до будинку КМДА.

1 лютого будівельники відновили частину паркану, однак мешканці протягом двох днів не дозволяли повністю оточити сквер. Дочекавшись від'їзду будівельної бригади, увечері 2 лютого місцеві жителі знову розібрали встановлені секції паркану, скинувши уламки у фонтан.

Однак, уже 3 січня паркан був відновлений, і співробітники ТОВ "Парус" усе-таки приступили до демонтажу фонтана.

Тоді ж виконуючий обов'язки заступника голови КМДА Ігор Добруцький запропонував меру Леоніду Черновецькому призупинити дію ордерів на забудову скверу на вул. Прорізній, а також провести громадські слухання з цього питання

5 лютого прокуратура Києва повідомила, що опротестувала рішення Київради про передачу в оренду ТОВ "Парус" земельної ділянки на вул. Прорізній, 3-5. 

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ