Довгий обіцяє зробити все можливе, щоб захистити "Сяйво"


Заступник київського міського голови - секретар Київради Олесь Довгий заявляє про те, що зробить все від нього залежне для збереження книгарні "Сяйво", що на вул. Червоноармійській, 6.

Про це він заявив у вівторок, повідомляє прес-служба КМДА.

"Як онук відомого поета і як людина, якій небайдужий культурний розвиток столиці, хочу запевнити  громадськість, що я зроблю все можливе в межах своєї компетенції, щоб зберегти магазин для киян і щоб жодна книга не зникла з його полиць", - запевнив Довгий.

Водночас він відзначив, що конфлікт навколо "Сяйва" має дві лінії - з одного боку існує внутрішній конфлікт між старим на новим керівництвом магазину, а з другого - між магазином та владою Шевченківського району, яка прийняла рішення про продаж приміщення.

"Рішення про продаж приміщення приймалося на рівні району і перебуває цілковито у компетенції районної влади, яку очолює один з найзапекліших опонентів київської влади Віктор Пилипишин", - наголосив секретар Київради.

Він наголосив, що не може втручатися у внутрішній конфлікт керівництва магазину, але для того, щоб розібратися в ситуації, вже направив відповідні запити в правоохоронні органи.

"Крім того, на наступному пленарному засіданні сесії Київради буде розглянуто питання про створення депутатської комісії, яка вивчить ситуацію, надасть відповідні висновки та запропонує ухвалення відповідних рішень", - сказав Довгий.

Як відомо, у понеділок ввечері близько 50 невідомих осіб в масках увірвалися до приміщення книгарні, вигнали на вулицю працівників, а самі забарикадувалися зсередини. 

Така ж ситуація продовжувалася і у вівторок. Під час засідання Верховної ради її голова Володимир Литвин делегував двох народних депутатів бютівця Володимира Яворівського та нунсівця Кирила Куликова з'ясувати ситуацію навколо "Сяйва".

По заслуховуванні доповіді депутатів Верховна Рада прийняла рішення звернутися до Генпрокуратури, МВС та СБУ з проханням розібратися з захопленням невідомими особами книгарні "Сяйва".

"Укаїнська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ