БЮТ хоче знати, чого киянам так хитро перерахували платіжки



Фото "Сегодня"
Депутатська фракція БЮТ у Київраді вимагає звіту КМДА про перерахування  коштів, які кияни мають сплатити за житлово-комунальні послуги за січень 2010 року у зв'язку з невиконанням столичною владою зимових прибиральних робіт.

Про це під час президії заявила голова фракції Тетяна Меліхова, повідомляє прес-служба БЮТ.

"Формально КМДА перерахунок таки зробила, але не всім, до того ж сума, яку киянам скасували, просто сміховинна - 3 гривні. І це в той час, коли вартість послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій сягає 30% від суми квартплати. Зроблений КМДА перерахунок абсолютно неадекватний", - заявила Меліхова.

Вона нагадала, що перелік послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій включає в себе очищення від снігу та намерзлого льоду зовнішніх майданчиків біля вхідних дверей, прибирання прибудинкових територій від снігу, а в разі ожеледі, обробку тротуарів і пішохідних доріжок спеціальними матеріалами.

Також працівники ЖЕКів зобов'язані негайно скидати сніг, який накопичується на дахах.

Натомість до депутатів фракції БЮТ надходять скарги киян, відповідно до яких вартість комунальних послуг у платіжках за січень 2010 року в окремих будинках подешевшала лише на 3-5 гривень, в інших - взагалі не змінилась, сказала депутат БЮТ.

"Також досі незрозуміло яким чином люди отримають компенсацію - одні чиновники запевняють, що самі зроблять перерахунки, інші стверджують, що роблять перерахунки лише за наявності доказових фото щодо неприбраних придомових територій. Невже хтось з можновладців бачив у січні хоч один прибраний під'їзд до будинку, окрім, хіба що, будинку самого Леоніда Черновецького?" - обурилась Меліхова.

Як відомо, раніше міські чиновники заявляли, що киянам зроблять перерахунок у платівках у зв'язку з тим, що взимку погано прибирався сніг.

Однак сума у платіжках за січень зменшилась на 3-7 гривень, а багатьом киянам так нічого і не перерахували.

За словами начальника Головного інформаційно-обчислювального центру Станіслава Каплуненка перерахунок за січень був зроблений лише тим мешканцям, що надали лист та фото двору, які підтверджують, що в них неякісно прибирали.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ