"Київенерго" розрахувалась за "електричний" газ


АК "Київенерго" у 2009 році в повному обсязі розрахувалася за так званий "електричний" газ.

Про це заявив фінансовий директор компанії Михайло Уткін.

"У 2009 році тільки за газ для виробництва електроенергії "Київенерго" сплатила 740,4 мільйона гривень. Це навіть трохи більше за обсяг споживання - 740,2 мільйона гривень", - сказав Уткін.

За його словами, з початку 2010 року компанія використала так званий "електричний" газ на суму 328 мільйонів гривень, а сплатила постачальнику знову більше - 335 мільйонів гривень, повідомляє прес-служба "Київенерго".

"Таке підвищене споживання газу для електрики пояснюється тим, що минулого року згідно з розпорядженням Кабміну "Київенерго" півроку для виробництва електроенергії використовувала мазут замість "блакитного газу", - сказав Уткін.

За підсумками 2009 року "Київенерго" отримала на виробництво теплової енергії газу на суму 1,016 мільярда гривень, сплативши при цьому 843,4 мільйона гривень.

Газ для виробництва теплової енергії на потреби населення минулого року коштував компанії 1,227 мільйона гривень, наразі сплачено за паливо 856,2 мільйона гривень.

"Як відомо, тариф на тепло в Києві є вдвічі менший за витрати "Київенерго" на його виробництво. Як тільки при його формуванні буде враховано паливну складову, компанія не матиме жодних проблем із сплатою за газ на виробництво теплової енергії", - пояснив Уткін.

Загалом у 2009 році на виробництво електроенергії , а також теплової енергії на потреби населення та промисловості "Київенерго" отримала газ на суму 2,984 мільярда гривень. При цьому за використане протягом року паливо компанія сплатила 2,440 мільярда гривень, тобто 82% від загальної суми.

Як відомо, заборгованість підприємств комунальної теплоенергетики перед ДК "Газ України" за спожитий у поточному опалювальному сезоні природний газ станом на 5 лютого сягнула 3,089 мільярда гривень, а рівень їхніх розрахунків складає 48%.

На 5  лютого борг "Київенерго" перед "Газ України" складає понад 1,56 мільярда гривень, а рівень оплати становить 33%.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ