Кільчицька і зять мера не поділили столичні ринки?


На найближчому засіданні комісії з питань власності Київради планують обговорити питання правомірності продажу будинків двох комунальних ринків столиці - Володимирського і Житнього.

Це питання призвело до конфлікту зятя Леонід Черновецького В'ячеслава Супруненко та першого заступника голови КМДА Ірени Кільчицької, пише "Деловая столица".

Проект рішення про продаж ринків вніс з голосу на сесії Київради (29 жовтня 2009 року) заступник голови комісії питань власності Петро Іванов. Однак в опозиції заявляють, що ніхто з депутатів не бачив документу, за який проголосували.

Не знала про плани головних розпорядників власності міста - Супруненка і його партнера Анатолія Чуба не лише опозиція, а й представники команди мера.  

Як пише видання з посиланням на анонімне джерело в мерії, це рішення стало справжньою несподіванкою для Кільчицької, яка курує роботу комунальних ринків. За словами співрозмовника "Деловой столицы", продаж будівель сприятиме ліквідації цих комунальних підприємств, а це, мовляв, не входить в плани Кільчицької.

Оскільки прибуткова діяльність цих базарів приносить непогані дивіденди як у бюджет міста, так і окрім нього.

Спостерігачі не виключають, що Кільчицька спробує заборонити приватизацію ринків, скасувавши рішення міськради.

За словами депутатів Блоку Кличка, формальним приводом для цього можуть стати розповсюджені раніше чутки про причетність до афери народного депутата від БЮТ Богдана Губського, в інтересах якого нібито і було проведене це рішення.

"Але не варто забувати, що його вніс з голосу член блоку Леоніда Черновецького Петро Іванов, відомий соратник В'ячеслава Супруненко й Анатолія Чуба. Якщо будинку ринків усе-таки продадуть, їх куплять ці люди. І навряд чи вони захочуть поділятися настільки привабливими активами", - переконані у Блоці Кличка.

Як відомо, на засіданні Київради 29 жовтня 2009 року було прийняте рішення про приватизацію комунального майна на 2010 рік.

Воно припускає продаж будинків на вулицях Антоновича, 115 (Голосіївський район) і Верхній Вал, 16 (Подільський район), у яких нині розташовані Владимирський і Житній ринки.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ