На базі "Укрпошти" у Києві відкрили держаптеку


У Києві на Оболоні відкрили першу державну аптеку на базі "Укрпошти". Згідно з постановою Кабміну, до кінця 2010 року по країні відкриють 500 таких аптек.

За словами гендиректор "Укрпошти" Таїсії Замкової, від комерційних аптек державні аптеки повинні відрізнятися більш низькою ціною ліків (на 20-30%) і тим, що через поштові відділення ліки зможуть замовити жителі невеликих сіл, пише "Сегодня".

Так, у новій аптеці на Оболоні асортимент лік поки що невеликий, і не всі вони дешевші, ніж в інших аптеках. Наприклад, за інформацією видання, корвалол там коштує 3,30 гривні за пляшечку (у звичайній аптеці 3, 98 гривні), валідол - 1 гривню за упаковку (у звичайній - 84 копійки).

Що стосується ліків по пошті, то спочатку хворим запропонують медикаменти, які продаються без рецептів, а згодом їх  зможуть забезпечити і рецептурними препаратами.

Гроші на відкриття аптек планують брати зі статутного фонду "Укрпошти" (150 мільйонів гривень), а ліки закуповувати не за рахунок бюджету, а в кредит, узятий в одному з рекапіталізованих банків ("Київ", "Родовід", "Укргазбанк").

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ