Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4b6ffffc15080/
Українська правда
Київ

Киян надурили з перерахунком квартплати через сніг і ковзанки?

08.02.2010  13:13


Фото foto.delfi.ua
Платіжки, у яких столична влада обіцяла знизити квартплату за неприбрані від снігу і льоду двори, розчарували киян.

Про це пише Сегодня.

За словами мешканців, за те, що вони цілий місяць не могли пройти не те що по місту, а біля свого будинку, квартплату знизили лише на кілька гривень.

"Це просто смішно! Ходити біля будинку було неможливе, а вони відняли з квартплати 6 гривень 47 копійок!" - обурився житель Оболоні В'ячеслав Діденко.

В Ольги Нікіфорової, яка живе на Нивках, економія склала лише 3 гривні.

Однак це не найгірша ситуація, бо в багатьох будинках тариф навіть не думали перераховувати.

Варто відзначити, що в мерії дотепер не вирішили, кому будуть робити перерахунок. Але ж не так давно мер Леонід Черновецький заявляв, що ніхто не заплатить за неякісне прибирання двору від снігу.

Проте в КП "Київський розрахунковий центр", яке займається платіжками, запевняють, що міського голову не так зрозуміли, відзначає видання.

За словами голови КП Станіслава Каплуненка, перерахунок за січень був зроблений мешканцям тільки тих будинків, що надали документацію, яка підтверджує, що в них прибирали неякісно. Це мав бути лист мешканців з підписами та фото двору.

Водночас перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко сказав, що перерахунок робився і тим, хто не писав скарги в ЖЕКи.

Проте він наголосив, що столичні чиновники розраховували, що квартплата після перерахунку зменшиться на 20-40 гривень.

"Там, де вийшло менше 10 гривень, потрібно дивитися окремо, адже кожен будинок особливий і міра його "неприбирання" була різною. Крім того, перерахунок не робився в кооперативах і ОСМД - це їхні справи", - сказав Голубченко.

Тим часом міністр ЖКГ Олексій Кучеренко впевнений, що чиновники обдурили киян.

"Спочатку голосно заявляли про перерахунок усіх будинків, а потім виявилося, що «пожаліють» тільки тих, де люди письмово скаржилися. Почекайте: незабаром ще скажуть, що вивіз снігу не входить у збирання прибудинкової території, а тому в лютому потрібно буде відшкодувати знижку. Усе йде до цього", - сказав Кучеренко.

За словами правозахисника Едуарда Багірова, якщо квартплату не перерахували, домогтися змін у платіжці ще можна, оскільки за законом, людина може протягом трьох років подавати скарги. Однак потрібно буде довести, що послугу не надавали, відзначає видання.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.