Київська прокуратура не віддасть сквер на Прорізній "Парусу"


Прокуратура Києва опротестувала рішення Київської міської ради про передачу в оренду ТОВ "Парус" земельної ділянки на вул. Прорізній, 3-5. 

Про це в п'ятницю повідомила прес-служба прокуратури. 

Згідно з документом, це рішення є незаконним і підлягає скасуванню, оскільки суперечить законам про планування і забудову територій, про основи містобудування, про землеустрій та земельному кодексу. 

Прокуратура встановила, що проект не отримав висновку експертизи землевпорядної документації, не був погоджений з органами архітектури, санітарно-епідеміологічної служби, природоохоронним органом.  

Крім того, за інформацією прокуратури, передана в оренду ділянка знаходиться в межах архітектурної охоронної зони та розташована в зеленій зоні, де дозволяється будівництво лише споруд рекреаційного призначення.

У повідомленні наголошується, що цей протест зупиняє дію прийнятого рішення Київради. 

Також прокуратура опротестувала ордер Головного управління за благоустроєм на встановлення огорожі. 

Як відомо, 10 липня 2003 року Київрада передала ділянку площею 11 соток по вул. Прорізній, 3-5,  ТОВ "Парус" в оренду на 25 років для будівництва, експлуатації та обслуговування підприємства громадського харчування. 

Конфлікт між мешканцями і забудовником розгорівся в кінці січня 2010 року, коли забудовник встановив паркан на території скверу.

23 січня жителі та активісти розібрали паркан і віднесли його залишки до будинку КМДА.

1 лютого будівельники відновили частину паркану, однак мешканці протягом двох днів не дозволяли повністю оточити сквер. Дочекавшись від'їзду будівельної бригади, увечері 2 лютого місцеві жителі знову розібрали встановлені секції паркану, скинувши уламки у фонтан.

Однак, уже 3 січня паркан був відновлений, і співробітники ТОВ "Парус" усе-таки приступили до демонтажу фонтана.

Тоді ж виконуючий обов'язки заступника голови КМДА Ігор Добруцький запропонував меру Леоніду Черновецькому призупинити дію ордерів на забудову скверу на вул. Прорізній, а також провести громадські слухання з цього питання

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ