Працівники Житнього ринку проти його приватизації


У четвер о 17.30 на території Житнього ринку пройде акція протесту незалежної профспілки орендарів та підприємців "Захист праці" проти приватизації ринку та спроб його знищення.

За словами працівників ринку, якщо столична влада продасть Житній - вони залишаться без роботи.

Водночас, за інформацією незалежної профспілки "Захист праці", викинути людей на вулицю можуть за допомогою підпалу, тим більше, що такі спроби вже були.

"Підпал може бути використаний столичною владою для визнання території непридатною  для розміщення на ній ринку і прийняття рішення про забудову земельної ділянки іншим об'єктом. Таким чином сотні людей втратять свої робочі місця. Умисний підпал будівлі було здійснено о 5 годині ранку 30 січня 2009 року відразу ж після рішення Київради про приватизацію Житнього ринку від 29 січня 2009 року", йдеться в повідомленні "Захисту праці". 
 
За словами працівників, неочікувана пожежа виникла в магазині з продажу риби та морепродуктів на першому поверсі ринку близько 5.00 ранку, коли на ринку ще майже нікого не було. Умить уся будівля Житнього ринку опинилася в темряві диму та смороду.

"Охорона ринку чомусь була відсутня. Пожежу помітив працівник першого поверху, який опинився неподалік від цього магазину, та негайно викликав пожежну команду. Після гасіння пожежі майже добу приміщення ринку провітрювали. За словами власника магазину Ігоря Шевченка, це був підпал, за 10 хвилин згоріло все. Це підтверджує його дружина, навіть знає хто саме підпалював магазин, але боїться сказати", йдеться в повідомленні "Захисту праці".  

Як відомо, Київрада вирішила приватизувати будівлі Володимирського і Житнього комунальних ринків на аукціоні. Про це йдеться в рішенні Київради №541/2610 від 29 жовтня 2009 року.

Згодом у ЗМІ з'явилася інформація про те, що комунальні ринки хоче придбати БЮТівець Богдан Губський чи то для бутіків, чи то під школи для бідних.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ