Черновецький зазіхає на дитячі гроші?


Київська міська державна адміністрація виступила з ініціативою скоротити дні безкоштовного відвідування дітьми київських музеїв з одного разу на тиждень до 1 разу на місяць.

Про це під час засідання комісії Київради з питань культури заявив її голова, БЮТівець Олександр Бригинець.

За його словами, таке рішення чиновник пояснили тим, що у бюджеті міста відсутні гроші.

"8 місяців тому у наших дітей з'явилась унікальна можливість розширювати свої інтереси за допомогою відвідувань музеїв, яка могла зникнути через команду Черновецького", - заявив Бригинець.

Він висловив здивування, чому КМДА шукає виправдання і причини, щоб звести ідею нанівець, а не навпаки.

"Київрада не часто приймає позитивні рішення в інтересах киян, але свого часу все ж проголосувала за ініціативу БЮТ щодо безкоштовного відвідування дітьми музеїв. Нажаль, воно досі в повній мірі не реалізоване, мовляв, через відсутність грошей в бюджеті. Невже ці дитячі гроші врятують київський бюджет?", - зазначив Бригинець.

На цьому ж засіданні комісія вирішила залишати у користуванні музеями 100% коштів від короткострокової здачі виставкових приміщень в оренду.

"Ми вважаємо, що музеї повинні отримувати не 50%, як це є тепер, а усі 100% коштів від здачі в оренду виставкових залів. Це допоможе їм в тому числі й компенсувати безкоштовний вхід школярів. Така система врівноважить матеріальні стосунки між потребами юних киян і потребами музеїв", - пояснив Бригинець.

Як відомо, у травні 2009 року Київрада проголосувала за те, щоб київські школярі і студенти один раз на тиждень могли безкоштовно відвідувати комунальні музеї і театри столиці.

Згодом Головне управління культури і мистецтв КМДА визначило дні безкоштовних відвідин комунальних музеїв школярами і студентами.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ