Кільчицька розказала БЮТ, куди іти, якщо в них є факти підкупу виборців



Фото з сайту КМДА

Перший заступник голови КМДА Ірена Кільчицька заявляє, що депутати фракції БЮТ можуть звертатися до правоохоронних органів, якщо у них є реальні факти порушень передвиборчого законодавства з боку медичних працівників Києва. 

Це вона сказала у відповідь на заяви депутатів від БЮТ про підкуп або примус працівників комунальних установ Києва голосувати за кандидата у президенти Віктора Януковича, повідомляє прес-служба КМДА.

"Я тривалий час не відповідала на провокаційні заяви депутатів від БЮТ та інших опонентів столичної влади, але наразі хочу сказати наступне. Я наполягаю на тому, щоб у першу чергу депутати від БЮТ звернули увагу на вчинки діючого прем'єр-міністра, яка перебуваючи в своєму службовому кабінеті відкрито займається агітацією, використовуючи для цього адмінресурс, службове становище і свою посаду", - сказала Кільчицька.

Вона наголосила, що в першому турі виборів президента дійсно на деяких закритих дільницях Києва підтримка Януковича становила 22,73%, що на 7-8% більше, ніж у середньому по місту, тобто на них він посів друге місце в рейтингу кандидатів.

"Такі показники говорять насамперед про те, що медична громада Києва дійсно активно підтримує кандидата на пост президента - Віктора Януковича. І про це особисто мені відомо зі спілкування з медичними працівниками", - сказала перший заступник голови КМДА.

Вона наголосила, що київські лікарні не видають і не будуть видавати медичних довідок охочим проголосувати вдома.

Крім того, за її словами, поважні видатні медичні працівники 27 січня виступили на власній прес-конференції на підтримку Януковича.

"Причому ці фахівці настільки поважні та самостійні, що навряд чи на них можна впливати, а їх думка дійсно авторитетна як для всіх медиків Києва, так і для їхніх пацієнтів", - сказала Кільчицька.

Вона акцентувала увагу на тому, що заяви, зроблені медиками  щодо підтримки Януковича, свідчать про те, що і медики, і пацієнти дійсно підтримують його соціально-налаштовану політику і впевнені у кращих перспективах для медичної галузі. 

"Хочу зазначити, що в разі, якщо у депутатів від БЮТ дійсно є конкретні факти щодо порушення законодавства з мого боку, з боку інших посадових осіб тощо, вони повинні звернутися з відповідними заявами до правоохоронних органів, які, до речі, підконтрольні діючому прем'єр-міністрові", - сказала Кільчицька.

Як відомо, раніше у БЮТ заявляли про те, що столичні чиновники примушують голосувати своїх підлеглих за Януковича. На окремих підприємствах працівникам нібито погрожували звільненням .

Водночас Кільчицька розповідала, що на своїх балконах у центрі Києва розвісила плакати на підтримку Януковича.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ