Черновецький витратив 5 мільйонів на приватну охорону мерії


Секретаріат Київської міськради 20 січня провів відкриті торги щодо закупівлі послуг з проведення розслідувань і забезпечення безпеки адміністративної будівлі на загальну суму 4,53 мільйона гривень.

Про це пише "Київ.proUA.com" з посиланням на Міністерство економіки.

Левову частку цих грошей отримали ТОВ "Центр економічного забезпечення та охоронно-детективної діяльності "Орлан" та ДП "Агентство професійної безпеки "Атлант".

"Орлан" отримав 101 тисячу гривень за фізичну охорону пленарних засідань Київради та 48 тисяч гривень за обслуговування систем теленагляду.

"Атлант" заробив 4,18 мільйона гривень за фізичну охорону комплексу адміністративних будівель мерії та прилеглої території.

За даними видання, єдиним засновником цих фірм є Геннадій Насонов, віце-президент громадської організації "Українська федерація робітників недержавних служб безпеки".

За словами нардепа Кирила Куликова (НУНС), приватні охоронці мерії можуть бути пов'язані с заступником голови КМДА Володимиром Головачем, який курує в тому числі і питання безпеки. 

Як відзначає видання, приватна охорона в КМДА з'явилась за часів Леоніда Черновецького, який вимагав прибрати державних охоронців.

Під час виборів мера 2006 року він як народний депутат звернувся до начальника столичного Головного управління міліції стосовно припинення вивезення з приміщень КМДА документів і в зв'язку з цим потребою замінити особовий склад охорони.

Для посилення пропускного режиму керівник міської міліції ухвалив рішення про поступову ротацію з 1 квітня особового складу міліції охорони на інших працівників, зокрема, і спецпідрозділу "Титан".

Повністю ротацію було завершено 16 квітня з урахуванням повторного звернення Леоніда Черновецького, який на сесії Київради отримав посвідчення київського міського голови, відзначає видання.  


powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ