Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4b6857170a0b8/
Українська правда
Київ

На набережній набудують готелів і ресторанів

02.02.2010  17:47


Фото "Сегодня"
На Набережному шосе побудують чотири розважальних комплекси, кілька пішохідних містків через Дніпро і знесуть трамвай, щоб розширити дорогу.

Днями таку концепцію забудови набережній розгляне містобудівна рада, пише "Сегодня ".

За словами головного архітектора проекту Лариси Скорик, концепція забудови цілком відповідає вимогам генерального плану столиці, оскільки на набережній не буде висоток.

"Будинки будуть максимум у 3-4 поверхи, розмістяться вони уздовж схилів між мостом Патона і мостом Метро",  - сказала Скорик.

Два комплекси з'являться просто біля підніжжя Батьківщини-матері. У ТРЦ розмістять кілька кінотеатрів, бутиковую галерею, кафе і, можливо, ковзанку з боулінгом. На самому бульварі Дружби Народів зведуть готель на 65 номерів і кілька ресторанів, а непоалік від Паркової алеї виростуть ще два комплекси з виставковими залами, офісами та паркінгами.

Нові будинки, на думку архітектора, повинні виконувати ще і протиерозійну функцію, зокрема, тримати схили Дніпра.

Водночас, трамвай з набережної приберуть, щоб розширити дорогу, де планують зробити повороти убік Поштової площі з Паркової алеї і поворот з моста метро убік Обухова. "Двоповерхові і триповерхові естакади істотно розвантажать дорогу убік Поштової. Там же постійно затори", - сказала Скорик.

Водночас, за інформацією видання, ще позаторік на набережній вирішили знести ринок "Риболовля" біля станції метро "Дніпро", і замінити його також торгово-офісним комплексом.
© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.