На Прорізній попри спротив мешканців ставлять паркан

02.02.2010  11:36

1 2 3 4 5 6 7
Станом на 12.30 вівторка на території скверу, що знаходиться на вул. Прорізній 3-5, забудовник активно облаштовує будівельний паркан попри спротив місцевих мешканців.

Тим часом представники міліції, замість реагувати на дії забудовника, вчиняють психологічний тиск на протестуючих, повідомили у громадській ініціативі "Збережи старий Київ".

Як відомо, у понеділок на Прорізну 3-5 привели бригаду молодиків для встановлення паркану, які, за словами активістів, були дуже агресивно налаштовані проти мешканці в.

Місцеві жителі вийшли з будинків та спільними діями заблокували проведення робіт по встановленню паркана. Через це встановити паркан не наважилися.

"У представників забудовників є ордер на порушення благоустрою, проте такий дозвіл не дає права на проведення будівельних робіт, тому що відсутній затверджений проект будівництва та вся необхідна супровідна документація, що є порушенням законодавства", - наголошують активісти.

Окрім того, будівництво заплановане на прибудинковій території сусіднього дому, що є прямим порушенням законодавства, адже прибудинкова територія належить власникам квартир у будинку, а не органові місцевої влади.

Водночас, за словами начальника головного управління з благоустрою КМДА Романа Гладун яка, співробітники управління КМДА встановили огорожу у сквері на Прорізній, щоб розібрати фонтан.
"Наша справа -  розібрати басейн, що буде далі -  не в нашій компетенції", - сказав він у коментарі "Сегодня".

Однак, у Шевченківській райадміністрації побоюються майбутньої забудови.

За словами заступника голови Шевченківського району Галини Пахачук, боротися з забудовниками районна адміністрація не в силі.

"Ми хотіли створити тут гарний фонтанчик, що підсвічувався. Але нас ніхто не питає. А боротися в правовому полі із забудовниками ми не можемо -  листи відправили до всіх інстанцій, але будівництво це не зупиняється", - сказала Пахачук.

Як відомо, земельну ділянку у сквері на Прорізній Київрада у 2003 році віддала в оренду  ТОВ "Парус" "під будівництво закладу громадського харчування".

Фото Ігоря Луценка

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ