Міністр ЖКГ: треба ввести кримінальну відповідальність за крадіжку люків



Фото mr7.ru
Міністр з питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко пропонує ввести кримінальну відповідальність за крадіжку каналізаційних люків.

Про це він заявив під час прес-конференції у "Комсомольській правді ".

Кучеренко запевняє, що відповідальність за люки лежить на органах міської влади: "Це халатність комунальних підприємств. Винний "автодор" - якщо люк знаходиться на проїжджій частині. В інших випадках - це люки "Водоканалу" чи "Київенерго". Відповідальність повинні нести і керівники житлово-експлуатаційних контор", - заявив міністр.

При цьому він наголосив, що винних у крадіжці люків потрібно карати не штрафом у 20-30 років, а ув'язненням.

"Це має бути декілька років в'язниці. Адже йдеться про здоров'я людей. Я обов'язково підніматиму питання про посилення відповідальності", - сказав Кучеренко.

Він також закликав столичних мешканців не залишати все так, як є, а звертатися в ЖЕКи щодо відшкодування шкоди.

"Вони (мешканці) мають право на безпечне життя і ходіння вулицями. мають бути огорожі, застережні знаки. Це право захищається державою, правоохоронними органами", - сказав міністр.

Водночас Кучеренко пообіцяв, що якщо у якомусь районі є відкриті люки, то директора ЖЕКу звільнять.

"Якщо в якомусь районі є відкриті люки, жителі повинні звикнути звертатися до суду, якщо з ними стався нещасний випадок. Не треба нікому полегшувати життя. Треба захищати свої права. Негайно телефонуйте в ЖЕК, фіксуйте свої скарги, шукайте свідків. Якщо у вас не вийде - ми змусимо місто зняти цього директора ЖЕКу", - заявив Кучеренко.  

Як відомо, у кінці січня У Дніпровському районі столиці дворічний хлопчик упав у відкритий каналізаційний люк.

Раніше, 25 січня, на вулиці Симиренка, 2/19 8-річний школяр Влад упав у відкритий люк з гарячою водою в кількох десятках метрів від школи. Хлопчик отримав важкі опіки обох ніг.

Тижнем раніше,  жінка, яка вигулювала пса, звалилася в такий же люк з кип'ятком. Жінка ошпарила ноги, а її собака, за словами очевидців, зварився заживо.

Після цих випадків "Київводоканал" повідомляв, що ситуація з крадіжками люків у Києві набуває дедалі критичних масштабів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ