Кабмін згадав про постраждалих від "Еліта-Центру"


Кабінет міністрів зобов'язав Міністерство фінансів разом з Київською адміністрацією передбачити кошти на компенсацію збитків інвесторів, що постраждали від діяльності групи будівельних компаній "Еліта-Центр".

Компенсації обманутим вкладникам повинні бути передбачені під час доопрацювання проекту держбюджету-2010 і на наступні роки з коштів стабфонду на виконання Києвом функцій столиці.

Це закріплено розпорядженням Кабінету міністрів №140-р від 6 січня 2010 року, повідомляє "Інтерфакс-Україна ".

При цьому згідно з документом, Київська адміністрація може компенсувати збитки шляхом передачі житла у власність інвесторів тільки після підписання з потерпілими договорів про переуступку права вимоги.

Форму такого договору КМДА і Мінюст повинні розробити до 6 лютого.

При цьому до вирішення житлового питання постраждалих громадян забороняється виселяти з гуртожитків і інших приміщень, наданих їм для тимчасового проживання.

Також Мінюст повинен у тижневий термін (до 13 січня) розробити і подати на узгодження уряду проект закону "Про відшкодування фізичній особі (інвесторові) майнової шкоди, нанесеної в результаті злочину, здійснення якого пов'язане з інвестуванням будівництва житла".

Як відомо, на початку 2006 року в Києві була розкрита велика афера на ринку нерухомості, у результаті якої, за даними МВС, 1759 громадян стали жертвами групи компаній "Еліта-Центр".

Загальна сума, яку шахраї отримали від довірливих громадян, оцінюється приблизно в 400 мільйонів гривень.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ