Міліція затримала 4 киян за виготовлення і збут дитячого порно



Фото astreetjournalist.com
Працівники відділу боротьби з кіберзлочинністю Департаменту боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, спільно з правоохоронцями Австралії, Великобританії, Італії, Канади, Нідерландів, Республіки Білорусь і США викрили злочинну організацію, причетну до виготовлення, збуту та розповсюдження дитячої порнографії.

Зловмисники розповсюджували дитяче порно в країнах Євросоюзу та Сполучених Штатах Америки, повідомляє відділ в'язків з громадськістю ГУ МВС.

Працівники міліції встановили, що учасники цієї групи створювали інтернет-ресурси із зображеннями сексуальної експлуатації дітей, а також забезпечували автоматизований доступ до порно за допомогою переказу коштів з банківських рахунків покупців за реквізитами платіжних карток.

З метою конспірації учасники злочинної групи обмежували доступ українських інтернет-користувачів до заборонених матеріалів, а за допомогою спеціальних технологій приховувати фактичне місцезнаходження власників сайтів.

У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції ідентифікували п'ять столичних жителів, які безпосередньо займалися збутом та розповсюдженням дитячої порнографії у глобальній комп'ютерній мережі.

Крім того вдалося з'ясувати, що більшість матеріалів, які містилися на сайтах злочинців, були виготовлені у Києві упродовж 2003-2005 років.

Також працівники міліції встановили осіб, котрі причетні до проведення фотозйомок та їх зв'язок із власниками інтернет-ресурсів.

Так, у січні цього року працівники міліції затримали чотирьох учасників злочинного угруповання.

За місцями проживання цих осіб було одночасно проведено санкціоновані обшуки. Разом із тим закордонні колеги вилучили сервери, розміщені в Нідерландах, США та Чехії, які орендувалися зловмисниками для використання у здійсненні протиправної діяльності.

Вилучену під час слідчо-оперативних заходів комп'ютерну техніку було направлено на комп'ютерно-технічну експертизу.

Під час допитів підозрювані підтвердили свою причетність до створення та функціонування інтернет-ресурсів із дитячою порнографією. Ведеться слідство.

"Українська правда. Київ"

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ