Чиновники поклали око на частину квартплати?


Столичне керівництво вирішило створити КП "Київ-112" і передати йому функцію управління системами диспетчеризації житлових будинків.

Столичні чиновники усвідомили, що житлові багатоповерхівки експлуатуються без дотримання вимог щодо справності систем автоматики, які подають в оперативно-диспетчерські служби міста сигнали про стан ліфтів, освітлення, гарячу і холодну воду тощо, пише "Деловая столица ".

За інформацією КМДА, навіть у п'ятиповерхових хрущовках повинні працювати автоматичні системи, які сигналізують про затоплення підвалів, падіння тиску в системі водопостачання, підвищення рівня загазованості.

Будинку заввишки 10 поверхів і більше додатково повинні бути обладнані системами протипожежної сигналізації, а в будинках підвищеної висотності (понад 24 поверхи) повинні бути робочі системи пожежегасіння.

За словами заступника голови КМДА Володимира Головача, нині це господарство частково знаходиться в несправному, а найчастіше - у відключеному стані. Виправити ситуацію повинні розпорядження КМДА, згідно з якими інженерні мережі диспетчеризації, пульти, оперативно-диспетчерські служби та інше автоматичне устаткування буде передане на баланс КП "Загальноміський інформаційний центр реагування на тривожні виклики і надзвичайні ситуації в Києві "Київ-112".

"На це ж комунальне підприємство буде покладена функція видачі технічних умов інвесторам-забудовникам на оснащення і підключення об'єктів, що споруджуються, до даних систем моніторингу, а також контроль за виконанням цих вимог при здачі будинку в експлуатацію", - сказав Головач.

У структурі КП "Київ-112" планують створити головний міський оперативно-диспетчерський центр, у який і будуть надходити сигнали про стан інженерних систем із усіх житлових будинків міста.

На думку директора КП Андрія Коваленка, це дозволить підприємству оперативно реагувати на тривожні сигнали з метою попередження або швидкої ліквідації аварій чи надзвичайних ситуацій.

У КМДА запевняють, що для початку роботи оперативно-диспетчерського центра додаткове фінансування не буде потрібно, оскільки кошти, необхідні для обслуговування систем, вже закладені в структуру квартплати.

За інформацією видання, сумарно на ці цілі столичні ЖЕКи отримують близько 300 тисяч гривень на місяць. На думку члена комісії міськради з питань ЖКГ Олександра Клюса, чиновників мерії цікавить контроль над цими коштами, а згодом і над коштами, передбаченими на обслуговування і ремонт будинкової автоматики.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ