У сквері на Прорізній знову ставлять паркан



У понеділок зранку до скверу на перетині вулиць Прорізної та Пушкінської приїхали представники Головного управління контролю за благоустроєм разом з групою молодиків спортивної зовнішності.

Вони мають на меті встановити новий паркан для ведення будівельних робіт у сквері, повідомили у громадській ініціативі "Збережи старий Київ".

При цьому поведінка як представників київської адміністрації, так і молодиків є дуже агресивною, що може призвести до фізичних сутичок, відзначили у громадській ініціативі.

За інформацією, отриманою місцевими мешканцями, у представників забудовників є ордер на порушення благоустрою, проте юридичні консультанти "Збережи старий Київ" наполягають, що наявного дозволу не достатньо, оскільки відсутня уся необхідна супровідна документація.

"Окрім того, будівництво заплановане на прибудинковій території сусіднього дому, що є прямим порушенням законодавства, адже прибудинкова територія належить власникам квартир у будинку, а не органові місцевої влади", - наголосили активісти.

""Збережи старий Київ" закликає мешканців та журналістів допомогти у зупиненні даного будівництва, оскільки попередній досвід показав, що саме завдяки публічності та медійному висвітленню можна боротися з протиправними діями влади, котрі знищують місто", - наголосили активісти.

"Українська правда. Київ"

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ