Депутат Київради хоче ліквідувати ОСББ, що перешкоджає його бізнесу?


Правління об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Голосіївська фортеця" заявляє, що 2 лютого депутат Київради Денис Костржевський намагатиметься через  суд ліквідувати їхнє ОСББ.

У своїй позовній заяві депутат стверджує, що "рішення ухвалені на установчих зборах про створення об'єднання та затвердження його статуту є незаконними, оскільки були прийняті з суттєвими порушеннями вимог чинного законодавства, які не можна усунути", повідомив голова правління ОСББ "Голосіївська фортеця" Василь Гацько.

У свою чергу, представники об'єднання наголошують на тому, що справжнім мотивом позову депутата Костржевського є прагнення якомога довше утримувати "у фінансовому рабстві" понад 400 родин, що мешкають у будинку, та завершити незаконний розпродаж поверхів допоміжних приміщень.

"Голосіївці" зазначають, що компанією депутата, який є президентом  ТОВ "Будівельна компанія "Міськжитлобуд", яка звела будинок, було утворено та безапеляційно нав'язано мешканцям приватний ЖЕК.

Він упродовж більш ніж півтора роки стягував з них оплату за обслуговування будинку та прибудинкової території по незаконно завищеним в понад 4 рази тарифам та надавав при цьому послуги низької якості.

За словами мешканців будинку порушення вдалося зупинити лише після спільної перевірки Державної інспекції з контролю за цінами в Києві та Прокуратури. За результатами цих перевірок активісти ініціативної групи по створенню ОСББ домоглися перерахунку всіх платежів, а компанії Костржевського недоотримали з мешканців понад 2 мільйони гривень.

"Для того щоб здійснювати самостійне господарювання, захистити свій життєвий простір та упередити незаконний розпродаж допоміжних приміщень, попри значні перешкоди, що чинилися компаніями Костржевського, в будинку було утворено об'єднання співвласників. Однак, оскільки це надало мешканцям можливість відмовитися від послуг компаній депутата, Костржевський вирішив ліквідувати ОСББ через суд", повідомили в ОСББ.

Водночас юрист, який представляє інтереси Косторжевського у суді, Артур Гордієнко заявляє, що мешканці будинку створили ОСББ незаконно, а обвинувачення щодо Косторжевського є безпідставними.

"Ці люди - їх небагато . Але ж є низка вимог у законодавстві, згідно з якими ОСББ створюється, коли цього хочуть більше половини власників квартир у будинку", - сказав "Українській правді. Київ" у телефонній розмові Гордієнко.

За його словами, "основна мета цих молодих хлопців забрати не житлові приміщення загального користування і здавати їх в оренду".

"Оскільки Косторжевський теж є власником квартири, його не попередили про створення ОСББ, йому усно висловлювали погрози, то він і вирішив позиватися", - сказав Гордієнко.

Інформацію про нібито нав'язаний мешканцям ЖЕК він прокоментував так: "ЖЕК визначає орган державної влади. У даному випадку Голосіївська районна адміністрація. Вона визначила обслуговуючою організацією ТОВ "ЕО "Голосієво". А те більший тариф чи ні, я коментувати не можу, бо це питання ЖЕКу".

Гордієнко також додав, що Косторжевський, як і низка інших мешканців будинку побоюються, що буде зірваний опалювальний сезон через те, що "окремі мешканці посеред зими такої лютої як нинішня, вирішили відмовлятися від одного ЖЕКу і шукати інший".

Гордієнко запевнив, що Косторжевський не має ніякого матеріального інтересу у цій справі, і якщо переважна більшість мешканців виступатимуть за створення ОСББ, він також це підтримає.

"Але я спілкувався з цими людьми (які утворили ОСББ), і бачив, що у них є лише бажання особистої користі. Водночас я переконаний, що у них нічого не вийде, бо все це побудоване на неправді", - сказав Гордієнко.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ