Киянам винні 140 мільйонів гривень зарплати


Сума невиплаченої зарплати на початок 2010 року на підприємствах, установах та організаціях міста Києва становить 140 мільйонів гривень. 

Водночас за документами прокурорського реагування громадянам впродовж минулого року виплачено понад 143 мільйони гривень заробітної плати, повідомляє прес-служба прокуратури.

Крім того, прокуратурою столиці заявлено позови щодо стягнення заборгованостей з виплати заробітної плати на суму 14 мільйонів гривень. Судами з суб’єктів господарювання уже стягнуто з підприємств-боржників на користь громадян понад 13 мільйонів гривень, з яких реально виплачено працівникам 11 мільйонів. 

Як засвідчили результати прокурорських перевірок, основними причинами заборгованості із зарплати є безвідповідальність, а нерідко – й злочинна діяльність керівників підприємств та організацій столиці, несвоєчасне й неадекватне реагування на порушення закону з боку Територіальної державної інспекції праці, органів виконавчої влади і місцевого самоврядування.

Органи прокуратури столиці впродовж минулого року стосовно порушників трудового законодавства порушили 73 кримінальні справи, з них до суду скеровано 68. Судами прийнято рішення у 64 кримінальних справах, 17 з них – з постановленням обвинувальних вироків. У ході розслідування кримінальних справ громадянам відшкодовано майже 16 мільйонів гривень. 

За порушення трудових прав громадян у минулому році до відповідальності притягнено 159 посадовців, а серед них і 11 посадових осіб контролюючих органів.

Крім того, упродовж січня 2010 року органами прокуратури столиці за фактами безпідставної невиплати заробітної плати порушено 6 кримінальних справ, за документами прокурорського реагування громадянам виплачено понад 2,3 мільйона гривень зарплати, до відповідальності притягнуто 10 посадовців.  

"Українська правда. Київ"


powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ