Ситуація з крадіжками люків у Києві набуває критичних масштабів



Фото fotki.yandex.ru

Ситуація з крадіжками люків у Києві набуває дедалі критичних масштабів. Лише за останній рік у Києві вкрадено 1309 кришок люків. 43% від цієї кількості перекривають комунікації, балансоутримувачем яких є ВАТ "АК "Київводоканал".

Про це повідомляє прес-служба "Київводоканалу" у зв’язку з інцидентом, що трапився за адресою вул. Семиренка 2/19 та призвів до травмування дитини.

Щодо інциденту по вул. Семиренка 2/19, в наслідку якого постраждав 8-річний школяр, "Київводоканал" повідомляє, що офіційних звернень до диспетчерської служби не надходило, жодні ремонтні бригади "Київводоканалу" аварійних робіт поруч не проводили, а самий інцидент стався на комунікаціях, що належать до АЕК "Київенерго".

За даними прес-служби, минулого року "Київводоканалом" було замінено 569 кришок люків, що становить 100% втрат. Виявленню крадіжок допомагають, насамперед, телефонні повідомлення громадян на цілодобову гарячу лінію 15-81.

"Наголошуємо, більша частина люків не перебуває в компетенції ВАТ "АК "Київводоканал" — аналогічні люки перекривають мережі, які стосуються інших комунальних служб: "Київенерго", "Київгаз", "Київавтодор" та місцевих житлово-експлуатаційних установ. У таких випадках претензії до "Київводоканал"у є безпідставними", йдеться в повідомленні прес-служби.

Як відомо, на вулиці Симиренка, 2/19 8-річний школяр упав у відкритий люк в кількох десятках метрів від школи. Хлопчик отримав тяжкі опіки обох ніг, але зумів вибратися і дійти додому. Нині хлопчик перебуває в лікарні.

"Українська правда. Київ"


powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ