Верховна Рада відсудила в Черновецького 2 га землі



Фото ТСН
Парламент відсудив у київської влади земельну ділянку на Подолі - Київський апеляційний госпсуд визнав незаконним виділення Київрадою 2 га землі по вул. Глибочицькій, 73-97для приватної компанії "ВК-Брок".

Про це пише газета "Дело ".

Рішення Київради про виділення ділянки комерційній структурі мер Києва Леонід Черновецький підписав ще в 2007 році. "ВК-Брок" одержала землю на 10 років в оренду для будівництва житло-офісного центру.

Однак, за даними газети, парламент, чкий одержав цю територію від держави ще в 1986 році, не змирився з діями столичної влади і звернувся в суди.

Верховна Рада доводить, що земля належить їй і призначена для будівництва житла, оскільки на сьогоднішній день у квартирній черзі стоять до 700 співробітників апарата Ради і десятки нардепів, а ділянка на Подолі частково вирішила б цю проблему.

Передбачалося, що там будуть побудовані два будинки: один (на 205 квартир) -  для Верховної Ради; другий (на 163 квартири) повинен був відійти "Київміськбуду".

У зв'язку з цим Верховна Рада доводила свою правоту в низці судів - справу розглядали Шевченківський райсуд, Київський апеляційний адміністративний суд і Київський госпсуд.

Однак, Київрада,я ка виступає опонентом Верховної Ради в судах, також проявляє завзятість.

І останнє програшне для компанії "ВК-Брок" рішення Київського апеляційного госпсуду не ставить крапку в суперечці, відзначає видання.

Оскільки столична влада вже оскаржує це рішення у Вищому адмінсуді.  

Таку наполегливість київської влади видання пояснює тим, що з 2004 року до середини 2006 року директором "ВК-Брок" був Євгеній Шевчук, який згодом обійняв посаду начальника управління з питань комунального майна, приватизації і підприємництва Шевченківського району Києва.

У 2006 році Шевчук обрався депутатом Шевченківської райради, де керує фракцією блоку мера Леоніда Черновецького.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ