Навесні Андріївський спуск підфарбують і зроблять пішохідним



Фото "Сегодня"

Уже навесні столична влада планує розпочати реконструкцію Андріївського узвозу.

Про це йшлося на нараді в мерії у четвер, пише "Сегодня".

За словами чиновників, на цій вулиці не лише не будуть зводити висоток, а навіть не добудовуватимуть мансард на історичних будинках.

Натомість обіцяють упорядквати фасади і зробити вулицю повністю пішохідною. За словами заступника мера Ігоря Добруцького, займуться зовнішнім виглядом як комунальних будинків, так і тих, які знаходяться в приватній власності. Зокрема, відновлять, підремонтують і пофарбують фасади будинків.

Архітектор проекту Петро Макаренко повідомив виданню, що фасади будуть робити виходячи з їхнього історичного виду. Наприклад, у будинку №34 навіть добудують башточки, які були на цьому будинку ще на початку XX століття.

Крім того, влада планує відновити кілька майже зруйнованих будинків: наприклад, будинок №7.

За словами Добруцького, столичні чиновники спробують домовитися, щоб нові будинки, які  можуть з'явитися на приватних ділянка Андріївського узвозу, вписувався у вигляд вулиці, де будівлі мають максимум 4 поверхи. Це зокрема стосується ділянки №14-16, де землевласник планував будувати 7-11-поверховий розважальний комплекс з готелем.

Доведеться шукати компроміс також із власниками ділянки на Андріївському, 33/6, де зараз пустир (поруч з Андріївською церквою). Землю віддали в оренду на 25 років під будівництво ресторану і виставкового залу.

Ще на одному пустирі - між замком Ричарда і будинком Булгакова - планувати зводити готель до Євро-2012.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ