Кияни донесли до Кабміну, що забудовники нищать столицю



Фото "Збережи старий Київ"
У четвер у столиці противники знищення історичного Києва зібралися під Кабміном з вимогою ввести мораторій на будівництво в охоронних зонах міста.

Під час акції ініціативні групи зачитали вирок чиновникам, які довели столицю до плачевного стану, а киян до відчаю та озлоблення, повідомляє громадська ініціатива "Збережи старий Київ ".

Серед "засуджених" опинилися мер Леонід Черновецький та його молода команда, колишній мер Олександр Омельченко, чиновники, відповідальні за збереження культурної спадщини та інші.

Представники Кабміну під час зустрічі з протестувальниками пообіцяли, що буде виданий наказ розібратися з ситуацією з забудовою столиці Мінкульту, Мінрегіонбуду та Держкультспадщині.

Також на зустрічі обговорювались інші можливі шляхи для вирішення критичної ситуації, що склалась у містобудівній галузі столиці. Зокрема, активісти наголошували на прийнятті законодавчих змін, котрі унеможливили б подальшу забудову історичного центру Києва, можливість виведення Головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища з-під підпорядкування КМДА та переведення його у відання органів державної влади.

Також протестувальники просили створити Тимчасову слідчу комісію Верховної Ради для розслідування проблеми забудови охоронних зон Софії Київської та Києво-Печерської Лаври та створення громадської ради при Міністерстві для обговорення питань забудови Києва.

Для подальшої роботи у цих напрямках було створено робочу групу з представників Мінрегіонбуду та громадськості.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ