Кличко вимагає зупинити знищення скверу на Прорізній


Блок Віталія Кличка вимагає скасувати рішення Київради про відведення земельної ділянки на вул. Прорізній 3-5, де існує загроза знищення скверу компанією-забудовником.

Представники Блоку вже розробили відповідний проект рішення й ініціюватимуть його розгляд на засіданні Київради 18 лютого, заявила заступник голови фракції Наталія Новак.

"Під цим проектом рішення ми плануємо розпочати збір підписів мешканців навколишніх будинків і винести відповідний документ на розгляд Київської міської ради 18 лютого. Сподіваюся, що нам вдасться зберегти чудовий сквер у центрі міста", - сказала Новак.

Вона наголосила, що земельна ділянка на вул. Прорізній 3-5 ще в 2003 році була віддана ТОВ "Парус" в оренду строком на 25 років. Між тим, ця територія відноситься до зеленої зони міста.

А, відповідно до законодавства, відведення таких ділянок для будь-якого використання, крім рекреаційного, заборонено, повідомляє прес-служба Блоку.

"До того ж, ні при відведенні земельної ділянки, ні при погодженні проекту забудови не відбулося громадського обговорення з місцевими мешканцями. Це також є порушенням закону", - зазначає депутат Київради.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ