В уряді просять киян фіксувати "бєспрєдєл" КМДА


Міністр ЖКГ Олексій Кучеренко закликав жителів Києва заактувати ненадані ЖЕКами послуги з прибирання прибудинкових територій від снігу.

Про це він заявив на прес-конференцій у четвер.

Міністр зазначив, що Голосіївською, Оболонською, Шевченківською, Солом'янською та Дніпровською райдміністраціями вже ухвалені рішення про перерахунок розміру плати за житлово-комунальні послуги в разі їх ненадання.

"Нам вдалося переконати київську міську владу, муніципалітети інших міст забезпечити перерахунок за той бєспрєдєл, який відбувається", - наголосив Кучеренко.

"Близько 10 тисяч мешканців Києва, я вибачаюся -  це дивізія, були травмовані, вийшли на лікарняний, зламали руки, ноги", - сказав міністр.

"Це стільки коштів бюджету, інших структур, треба витратити, щоб забезпечити їм лікарняний, як результат недбалого ставлення до виконання простої, примітивної функції", - заявив він.

"Я прошу, раджу, вимагаю від мешканців Києва актувати всі ці ненадані послуги. Ми розробили спеціальну форму акту, розіслали її через нашу інспекцію", - зазначив Кучеренко.

"Акт, підписаний переважною більшістю мешканців будинку, - це той документ, який дозволить нам контролювати і допомагати, а вам вимагати цього перерахунку", - підкреслив міністр.

За його словами, якщо керівники районів не забезпечать такий перерахунок, то "в цих районах сидять не ті керівники, вони не потрібні".

Міністр також вимагає виконання постанови про громадські обговорення тарифів на послуги.

"Ми вимагаємо 100% виконання постанови про обговорення тарифів. По кожному будинку ЖЕК має пройти, управління ЖКГ прийти, провести збори і довести, які послуги вони надають, а які не надають", - наголосив Кучеренко.

Крім того, він заявив, що міністерство оголошує набір волонтерів у громадську житлово-комунальну інспекцію.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ