Черновецький хоче пустити на сніг майже 100 мільйонів


Київський міський голова Леонід Черновецький підготував звернення з проханням передбачити в міському бюджеті на 2010 рік кошти для оновлення та збільшення парку снігоприбиральної техніки і технічних засобів, необхідних для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

Зокрема йдеться про 70,5 мільйона гривень для придбання техніки з прибирання вулично-дорожньої мережі міста та посипальних матеріалів і 16,6 мільйона гривень для створення лівобережного підрозділу комунальної аварійно-рятувальної служби "Київська служба порятунку".

Про це заявив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко на засіданні колегії КМДА у середу.

За словами начальника Головного управління з питань надзвичайних ситуацій Віталія Пшеничного, з початку зимового сезону КК "Київавтодор" для очистки доріг було витрачено 21,4 тисячі тонн солі, 2,2 тисячі тонн фрікційних матеріалів та 10,3 тисячі тонн піско-соляної суміші.

Щоденно у столиці працює 250-260 одиниць снігоприбиральної техніки, повідомляє прес-служба мерії.

Водночас КО "Київзеленбуд" та Комунальної аварійно-рятувальної служби "Київська служба порятунку" вже прибрано 3 тисячі 366 пошкоджених дерев з 4 тисяч 370.

За період надзвичайних погодних умов, КП "Київміськсвітло" було зафіксовано 873 пошкодження обривів мереж зовнішнього освітлення.

Враховуючи ці дані, за дорученням Черновецького з міського бюджету виділено 1 мільйон гривень для придбання необхідних матеріалів (опор, кабелю, арматури кріплення, паливно-мастильних матеріалів та матеріалів монтажу мереж).

Відновлення мереж зовнішнього освітлення планується завершити найближчим часом.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ