Мешканці трьох будинків всю зиму сидять без води



Фото "Сегодня"
Упродовж уже 2 місяців у будинках по проспекту Перемоги, 144, 144а і 146 відсутня холодна вода, а останні 2 тижня мешканці взагалі залишилися без водопостачання.

Про це "Українській правді. Київ" повідомили самі жителі будинків.

"Два тижня жителі верхніх поверхів 16-поверхівок носили в будинок воду не тільки для того, щоб приготувати їжу, але щоб помитися і випрати. Саме носили, тому що дуже часто ліфти не працюють", - розповіла жителька будинку Руслана.

За її словами, у вівторок, як для знущання, включили гарячу воду, але з крана тече справжнісінький окріп, яким не можливо ні помитися, ні попрати.

"Відповідь від "Київенерго" або ЖЕКу 808, коли буде відновлена холодна вода, ми одержати не можемо. Проблема відома - поламався підвищувальний насос, що перебуває на балансі в "Київенерго", але відремонтувати вони його не поспішають і термінів назвати не можуть", - бідкаються мешканці будинків.

Вони наголошують, що мають право мати "нормальні побутові умови для життя".

"Наші звертання всюди просто ігнорують. У службі 15-51 займаються тільки відписками і на наші постійні заяви і повідомляють, що проблема вирішена", - сказала Руслана.

Вона нагадала, що зараз "Київенерго" вимагає від міста інвестувати в програму "Гаряча вода".

"Але в 2008 році вони одержали, за даними їхнього ж сайту, від міста 67 мільйонів гривень, а після цього в 2009 році в нас практично постійно були проблеми, як з гарячою водою у всьому будинку, так і з холодною на верхніх поверхах. Куди пішли ці гроші? Не допомогло і підвищення квартплати. У людей більше немає сил, жити в таких умовах", - сказала Руслана.

Водночас, у "Київенерго" заявили, що у середу холодне водопостачання у будинках відновили.

"Будинки за адресами проспект Перемоги, 144, 144а, 146 потрапили в зону пошкодження трубопроводу з гарячого водопостачання. Усунення пошкодження ускладнюється тим, що були підтоплені водяні насоси. Сьогодні після завершення ремонту насосів у вказаних будинках відновлено холодне водопостачання", повідомили у прес-службі енергокомпанії.

Ввімкнення гарячої води, за інформацією "Київенерго" відбудеться після закінчення ремонтних робіт на трубопроводі, тривалий час виконання яких пояснюють складними погодними умовами.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ