У київських лікарнях виявили порушення зберігання кисневих балонів


Держміськпроднагляд виявив 32 порушення правил зберігання балонів з киснем у лікарнях Києва.

Про цезаявила прес-секретар київського відділення Держміськпроднагляду Ольга Касьян, пише "Газеті по-київськи".

"Ми закінчуємо перевіряти лікарні. У перший же день, 20 січня, було перевірено 7 медичних закладів. Виявлені порушення правил зберігання 32 балонів з киснем. 11 балонів взагалі заборонили використовувати. 4 чиновники притягнуті до адміністративної відповідальності", - сказала вона.  

Що стосується інших порушень, то Держгірпромнагляд встановив, що не проводиться перевірка манометрів, редукторів, немає актів знежирення та випробування трубопроводів.

У Лікарні швидкої допомоги приміщення кисневої станції знаходиться в аварійному стані.

Водночас у Головному управлінні охорони здоров'я і надзвичайних ситуацій КМДА запевняють, що порушення, виявлені в ході перевірки Держгірпромнагляду, не несуть загрози життю людей.

Як відомо, 18 січня у Луганськ у приміщенні міської лікарні №7 у відділенні інтенсивної терапії стався вибух балону з киснем, внаслідок чого відбувся обвал перегородок приміщення, який привів до людських жертв.

Після цього мер Леонід Черновецький доручив упродовж двох днів провести перевірку лікувально-профілактичних закладів міста , які мають хірургічні, реанімаційні відділення та використовують балони з киснем, азотом та іншими вибухово-небезпечними речовинами.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ