"Київавтодор" попередив, що навесні дороги будуть як решето


Гендиректор "Київавтодору" Георгій Глинський підтверджує, що навесні київські дороги будуть поганими, але запевняє, що їх ремонтуватимуть якомога швидше.

Про це він сказав у коментарі "Комсомольській правді ".

"Не сумнівайтеся, дороги навесні будуть погані. Але ми постараємося відремонтувати їх якнайшвидше. Я з жахом згадую прес-конференцію минулої навесні, коли усі кричали, що в Києві одні ями. Попередня зима для доріг була просто жахлива", - сказав Глинський.

Він пояснив, що асфальт погано переносить часте відтавання і замерзання, особливо, якщо дорога не ремонтувалася довгий час.

"Вода попадає в тріщини і ямки, а після замерзання попросту розриває асфальт. Щоб не допустити ситуації, яка сталася торік, ми вже зараз заготовили холодний асфальтобетон. З цим матеріалом можна працювати при більш-менш нормальній погоді", - сказав гендиректор "Київавтодору".

Він також наголосив, що комунальники вже запломбували ямки на Московському і Південному мостах.

"Робимо це для того, щоб машини не влітали в ями і ці ями не розповзалися далі. Як тільки температура повітря підніметься як мінімум до 8 градусів тепла, тоді і почнемо (загальний ремонт доріг)", - сказав Глинський.

За його словами, "Київавтодор" з радістю зробив би капітальний ремонт раз і назавжди, щоб замазувати щороку тріщини, але на це немає необхідних коштів.

"Того, що виділяється, недостатньо, щоб відремонтувати всі магістралі. Тому в першу чергу будемо займатися дорогами, які пов'язані з Євро-2012. Я говорю про під'їзди і підходи до стадіону, потрібно відремонтувати проспект Бажана, адже по ньому будуть їхати гості з аеропорту. Дороги до готелів, фан-зон. У цих місцях ми постараємося зробити так, щоб гості не ремствували, що дороги в нас у жалюгідному стані", - сказав Глинський.

Водночас, він додав, що поскаржитися на якість асфальту або слизьку ділянку дороги можна на гарячу лінію "Київавтодору" за телефоном 284-74-19.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ