Армагедон на Московській площі закінчиться у 2010 році?


Гендиректор "Київавтодору" Георгій Глинський сподівається, що комунальники зможуть закінчити розв'язку на Московській площі й естакаду на Набережно-Хрещатицькій у 2010 році, якщо Міністерство фінансів дасть необхідні на це кошти.

Про це він сказав у коментарі "Комсомольській правді ".

"Хотілося б це питання (завершення розв'язок) переадресувати в Мінфін, який торік не дав нам обіцяних грошей. Ми очікували 100 мільйонів, потім ще 31 мільйон, що були передбачені Кабміном по програмі Євро-2012. Але в підсумку не одержали нічого", - сказав Глинський.

За його словами, якщо порахувати субвенції з держбюджету у 2008 році, то їх було близько 400 мільйонів гривень, у 2009 році коштів не дали зовсім.

"У 2009 році ця цифра склала 0, і виходить, усе лягає на  міський бюджет. Ми сподіваємося, що підмога з держбюджету все-таки буде. Тому що в програмі Євро-2012 передбачене лише  55 мільйонів гривень. Цього явно не досить для закінчення будівництва Московської площі. Але якщо держава нам допоможе, площу ми здамо", - сказав Глинський.

Водночас він наголосив, що не можна залишати й естакаду на Набережно-Хрещатицькій.  

"Естакада на Набережно-Хрещатицькій потрібна не тільки в складі будівництва комплексу Подільсько-Воскресенського мосту, але і для того, щоб задіяти Гаванський міст в обидва боки. Я сподіваюся, цього року ми зуміємо добудувати естакаду", - сказав гендиректор "Київавтодору".

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ